Kayıt Ol / Giriş Yap

Giriş Yap

Şifremi Unuttum Aktivasyon Kodu

Şifremi Unuttum


< Geri Dön

Aktivasyon Kodu


< Geri Dön

Henüz üye değilsen:

Kayıt Ol
Ana Sayfa

Bebeğim Büyüyor / Emzirme

AAA

Emzirme Döneminde Göğüs Hassasiyeti

Emzirme Döneminde Göğüs Hassasiyeti
Pek çok anne emzirmenin başlangıçta oldukça acı verici olduğunu keşfettiğinde çok şaşırır. Emzirmek gerçekten acıtabilir! Meme uçlarınız bu duruma kesinlikle hazırlıksızdır ve bazı bebekler gerçekten sert emerler. Bazen meme uçları üzerinde küçük kabarcıklar oluşabilir. Bu, acı verici olmasına rağmen tehlikeli bir durum değildir.
Ağrıyan meme uçlarının genellikle çok kısa bir süre içerisinde iyileşeceğini hatırlayarak kendinizi rahatlatabilirsiniz. Ağrı eğer bebeğiniz doğru emme tekniğini öğrenirse çok daha çabuk geçecektir. Doktorunuzdan ya da bir uzmandan emzirmenizi izlemesini isteyin. Bebeğinizi doğru bir şekilde kavradığınızdan emin olun. Bebeğinizin alt dudakları aşağı doğru kıvrılarak ağzı oldukça geniş bir şekilde açılmalıdır.

Ağrılı meme uçları

Eğer meme uçlarınız ağrıyorsa, bebeğinizi göğsünüzde tutmanız zorlaşabilir. Maalesef insanların size rahat ol demesi de hiçbir işe yaramaz. Biri memenizi ısırırken kim rahatlayabilir ki? Acı genellikle emzirmeye ilk başladığınız anda, yani bebeğiniz sütü almak için ekstra sert emdiğinde artabilir. Aşağıdaki ipuçlarını deneyin:
- Göğüslerinizi sıcak tutacak sıcak su torbası gibi bir şeyler deneyin. Isı sütün bebeğe daha kolay akmasını sağlayacak ve böylece bebeğin çok sert emmesine gerek kalmayacaktır.
- Bebeğinizi emzirmeden önce ellerinizle göğüslerinizi bir miktar sağın. Bu şekilde bebeğinizin iyi ve sabit bir süt akışını sağlamasına yardımcı olursunuz.
- Emzirmeye başlamadan önce bebeğinizin çok fazla beklemediğinden emin olun. Engellenmiş ve strese giren bir yavrucak göğüs üzerinde konumunu bulmakta zorlanacaktır.
- Emzirmeye daha az ağrıyan göğsünüzden başlayın. Diğer göğüs kendiliğinden akmaya başlayacaktır, sonrasında bebeğinizi bu göğse alın.
- Bebeğinizin emmesini sonlandırmak için küçük parmağınızı bebeğinizin ağzının köşesine hafifçe yerleştirerek göğsünüzden ayırın, bunu uygulamadan direk göğsünüzden ayırmayın.
- Her bir emzirme sonrasında meme uçlarınıza sütünüzden sürün ve göğüslerinizin emzirmeler arasında biraz havaya maruz kalmasına izin verin.
- Bol bir tişört giyin ve sütyeninizi takmayın.
- Göğüslerinizi kuru ve sıcak tutun. Nemli emzirme kapları ya da petleri kullanmayın. Göğüslerinizi kuru tutmak çok önemlidir.

Diğer emziren annelerden ipuçları aldınız mı? Ne yaptınız? İşe yaradı mı? Durumu düzeltmesi ne kadar sürdü?  Acının tamamen geçmesi ne kadar sürdü? Deneyimlerinizi burada paylaşın.

 

Yorumlar

Yorum eklemek için üye girişi yapmanız gerekiyor

Diğer Makaleler