Kayıt Ol / Giriş Yap

Giriş Yap

Şifremi Unuttum Aktivasyon Kodu

Şifremi Unuttum


< Geri Dön

Aktivasyon Kodu


< Geri Dön

Henüz üye değilsen:

Kayıt Ol
Ana Sayfa

Hamileyim / Beslenme

AAA

Hamilelik Ve Güvenli Yemek

Hamilelik Ve Güvenli Yemek

Gıda zehirlenmesinden kaçınmak için aşağıdaki altı kurala sadık kalın:

1. Besinlere dokunmadan önce ve sonra, yemekten önce, tuvaleti kullandıktan, bez değiştirdikten veya hayvanlara dokunduktan sonra ellerinizi sabunla iyice yıkayın ve kurulayın.

2. Meyve ve sebzeleri yemeden önce iyice yıkayın ve gıdaların üzerindeki `son tüketim` tarihlerini iyice kontrol edin.

3. Günaşırı kalan yemekleri her zaman kaynayana kadar ısıtın ve kaynattığınız yemekleri yemeden önce biraz bekleyin. Bir çok bakteri 100 °C'de ölür. Asla bir yemeği birden fazla kez ısıtmayın ve pişmiş gıdaları en fazla iki gün yiyin.

4. Tüm gıdaları, özellikle tavuğu iyice pişirin.

5. Kalan yemekleri hemen buzdolabına koyun, kapalı ve hava geçirmez kaplarda saklayın. Donmuş gıdaları ve eti tezgahta çözülmeye bırakmayın – bunların buzdolabı veya mikrodalga fırında çözülmesini sağlayın.

6. Çiğ ve hazır gıdaları hazırlama ve saklanma sırasında ayrı tutun. Hazır gıdaları buzdolabında, çiğ gıdaların üzerinde saklayın ve her biri için ayrı doğrama tahtası kullanın. Kullandığınız tahtaları, mutfak eşyalarınızı ve mutfak yüzeylerinizi sıcak sabunlu su ile yıkayın.


 

Yorumlar

Yorum eklemek için üye girişi yapmanız gerekiyor
turgay tester
turgay tester 20 Nisan 2016
gri bir akşam

Diğer Makaleler